Castagneccio met Boslekker Jam

Een plaatcake met een verrassende zoet-hartige combinatie, gemaakt van kastanjes, rozijnen, noten en rozemarijn. Perfect in combinatie met de Boslekker Jam.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Porties 8 personen

Equipment

  • 1 kleine kom
  • 1 grote mengkom
  • 1 zeef
  • 1 spatel
  • 1 taartvorm ca. 25 cm doorsnee
  • 1 Kwastje voor het invetten
  • 1 Mes
  • 1 snijplank
  • 1 Oven

Ingrediënten
  

  • 50 g rozijnen
  • 110 g walnoten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 300 g kastanjemeel
  • 2 g zout
  • 420 ml water
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe de rozijnen in een klein kommetje, overgiet ze met lauw water en laat ze 10 minuten weken.
  • Hak de walnoten grof en ris de rozemarijnblaadjes van de takjes. Vet de taartvorm in met 2 eetlepels olijfolie.
  • Zeef de kastanjemeel in een grote kom, voeg het zout toe en klop geleidelijk het water erdoor tot het meel volledig is opgelost. Klop vervolgens 2 eetlepels olijfolie erdoor. Giet de rozijnen af, knijp het overtollige water eruit en roer ze door het beslag, samen met de helft van de walnoten.
  • Giet het beslag in de taartvorm en verdeel de rest van de noten en de rozemarijn erover. Besprenkel met de overgebleven 2 eetlepels olijfolie.
  • Bak 30-35 minuten, of tot de bovenkant stevig aanvoelt en net begint te barsten. Laat vervolgens 10 minuten afkoelen.
  • Haal uit de vorm en snijd in 2. Smeer op 1 helft een royale laag van de Boslekker jam. Leg de andere helft er boven op. Snijd vervolgens in meerdere blokjes of repen.

Bekijk ook onze andere recepten!

1
Financiers met Boslekker Jam
Luchtige, zoete hazelnoot cakejes met een heerlijke nootachtige smaak. Perfect in combinatie met de Boslekker Jam.
Check out this recipe
2
Mini Quiches met Boslekker Chutney
Mini quiches gevuld met geitenkaas, walnoten en verse spinazie. Heerlijk voor op de borrelplank en perfect in combinatie met de Boslekker Chutney.
Check out this recipe
3
Cocktails met Boslekker Siroop
Zomerse Spritz cocktail (of mocktail!) met de smaakvolle siroop van Boslekker. Perfect voor een warme zomerse dag.
Check out this recipe
Uit het voedselbos
Lekker voor jezelf, je omgeving
en onze wereld!

Stage?

Wil jij een steentje bijdragen aan een betere wereld? Kom stage lopen bij Boslekker!

Stuur een e-mail naar marieke@boslekker.nl met je motivatie en vertel ons vooral wat jij voor ons zou kunnen betekenen – we zijn benieuwd naar jouw ideeën!